Predstavitev kluba

07.02.2014
Objavil: Celjski vitezi
Zadetkov: 6399
Predstavitev kluba Leo Celjski vitezi

Ustanovni člani Leo kluba Celjski vitezi so kot prvi Leo klub na celjskem dobrodelni meč prvič zavihteli že davnega leta 1999. Trinajst mladih fantov se je odločilo, da se pod budnim očesom mentorskega Lions kluba Celje in mentorja Borisa Marolta pridružijo največji mednarodni dobrodelni organizaciji Lions Clubs International. Po petnajstih letih skupnega delovanja, v katerih smo preživeli prepotrebno zamenjavo generacij in se vmes spremenili iz moškega v mešan klub, lahko samozavestno trdimo, da smo zavest ustanovnih članov ne samo ohranili, ampak celo nadgradili.

V vsem tem času smo Celjski vitezi pripravili veliko zelo uspešnih dobrodelnih prireditev, med katerimi jih je nekaj postalo tradicionalnih. Tako vsako leto na predvečer Svetega Miklavža organiziramo obdarovanje otrok na otroških oddelkih Splošne bolnišnice Celje. Neverjetno lepo je pričarati nasmehe na obraze otrok, ki morajo praznike preživeti v bolnišnici. Prav tako vsako leto izvedemo koncert zabavne glasbe ali gledališko predstavo. Posebej ponosni smo na koncert zasedbe Perpetuum Jazzile, ki smo ga marca leta 2010 izvedli pod častnim pokroviteljstvom slovenske prve dame, Barbare Miklič Türk. Veseli smo, da oba projekta kot zapuščina ustanovnih članov živita še danes in sta tudi nove generacije spodbudila k snovanju tradicionalnih akcij. Med njimi izstopa prodaja kuhanega vina v decembru, ki postaja nepogrešljivi del prazničnega Celja. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Društvu prijateljev mladine Šentjur pri Celju, s katero zelo uspešno sodelujemo vse od našega nastanka.

Člani Leo kluba Celjski vitezi smo bili vseskozi znani tudi po odličnem medklubskem sodelovanju. Odlično se ujamemo predvsem s sestrskim Leo klubom Mavrica Celje, katerega ustanovitev so delno zakrivili naši častni člani, Celjski vitez Urban Golež pa je bil mentor pri ustanovitvi Leo kluba Konjice. Bili pa smo tudi eden izmed šesterice klubov, ki je leta 2001 ustanovila Zvezo Leo klubov Slovenije, Leo distrikt 129. Gaber Marolt, zdaj naš častni član, je bil v Leo letu 2003/2004 tudi predsednik distrikta. Poleg tega so bili kar štirje naši člani predsedniki organizacijskega odbora nacionalne konvencije, ostali člani pa se zelo trudimo skrbeti za druženje in animacijo v leoizmu. Mogoče bi si lahko kot klub zaslužili naziv zvitorepec. Že vrsto let zapored ob koncu Leo leta, v juniju, organiziramo zaključni piknik. Udeležba je vsako leto številčnejša, kar štejemo kot dokaz naših animacijskih sposobnosti. Poleg tega se radi odpravimo tudi na dogodke ostalih Leo klubov tako v lokalnem kot mednarodnem merilu. Omeniti velja predvsem udeležbo naših članov v okviru slovenske delegacije na Leo Europa Forumih. Naše lovke sežejo tudi v tujino, saj imamo na Nizozemskem in v Švici dva zdomca.

Leo gibanje Celjskim vitezom ne pomeni samo druženja dvakrat na mesec, ampak kar način življenja. Skupno nam je, da radi pomagamo tistim, ki našo pomoč potrebujejo. Odlikuje nas timsko delo in se držimo načela vsi za enega, eden za vse. Postali smo pravi prijatelji, ki se družimo tudi izven okvirov gibanja, in vidimo, da volja in nesebično delovanje podira ovire in premika gore. Slednje pa je konec koncev najboljša možna nagrada za vse nas, ki vlagamo svoj prosti čas in se trudimo ljudem polepšati življenje.

Aktualni predsednik kluba: Žiga Lipičnik