V soboto, 5.11.2016 ob 19:30 uri, se je v veliki dvorani Celjskega doma v Celju zgodil tradicionalni dobrodelni večer smeha v izvedbi starega prekaljenega mačka Borisa Kobala in mladega prodornega Tina Vodopivca. Po končanem koncertu smo se mladi člani Leo kluba izkazali še s pogostitvijo vseh gostov.

Dobrodelni večer smo organizirali člani Leo kluba Celjski vitezi, ki smo znova dokazali, da s svojo zagnanostjo in pozitivno energijo lahko napolnijo Celjski dom. Zbranih je bilo 2000 €. Izkupiček večera bo v obliki terapij namenjen štiriletni deklici Neli, rojeni kot dvojčici, ki se že od rojstva ni razvijala tako kot ostali zdravi otroci. Njen celostni razvojni zaostanek jo ovira tako na gibalnem kot tudi duševnem področju. Hodi s pomočjo ortoz, ne govori in tudi za ostala vsakodnevna opravila potrebuje pomoč odrasle osebe. Potrudili se bomo, da ji z dodatnimi raznovrstnimi intenzivnimi terapijami, ki jih razvojna ambulanta ne more zagotoviti, vsaj malo olajšamo pot k hitrejšemu razvojnemu napredku in njeni samostojnosti.

Predsednik Leo kluba Celjski vitezi, Klemen Žugelj: »Veseli smo da je naš dobrodelni večer smeha, tokrat s predstavo Staro za novo, ponovno uspel. Boris in Tin sta dodobra nasmejala polno dvorano, s skupnimi močmi pa smo pokazali, da še zmeraj znamo pomagat šibkejšim. Zbran znesek bo namenjen mali Neli, ki ji vsi iz srca želimo uspešnih terapij, tako da se bo lahko čim prej podila z bratcom in sestrico, vse dobro pa tudi celi družinici. Zahvalil bi se rad vsem, ki so z nami sodelovali in nam pomagali pri organizaciji večera, predvsem pa celjski publiki, ki je bila super.«

Leo kluba Celjski vitezi sestavljamo mladi, združeni v društvu, ki deluje kot podmladek v okviru mednarodne Lions organizacije. Naš primarni cilj je pomoč slepim in slabovidnim, v dobrih 15-tih letih našega delovanja pa smo spekter pomoči razširili na vse, ki v svojem življenju potrebujejo pomoč. Predvsem smo se posvetili mladim, njihovemu napredku in razvoju. Pomagamo tudi organizacijam, katerih cilj je soroden našemu: skupaj želimo čim bolj pripomoči pri razvoju in aktivnem življenju socialno ogrožene mladine. V ta namen pa organiziramo različne prireditve, dogodke in druženja, kot je bil na primer ta dobrodelni večer smeha.

POMAGAMO!

Staro za novo
Staro za novo
Staro za novo
Staro za novo