Uspešen dobrodelni večer smeha - komedija Mame

V nedeljo, 22.10.2015 ob 18:00 uri, se je v veliki dvorani Celjskega doma zgodil dobrodelni večer smeha. Tokrat so gledalke in gledalce nasmejale predstavnice nežnejšega spola s predstavo »MAME«.

Odlično predstavo »Mame« je najlažje povzeti nekako takole: Pet še vedno mladih mamic ukrade noč svoji družini, da si privoščijo sproščeno druženje. Skozi poplavo "ženskega čveka" spoznamo njihove poglede na vzgojo, kariero, zdravo prehrano, moške in seks. Sočutne in skrbne, sproščene in odkrite, divje , jezne in razuzdane nam brez dlake na jeziku, predvsem pa brez otrok, nalijejo čistega vina, ki spremeni marsikateri pogled na materinstvo.

Sama predstava je bila organizirana s strani članov Leo kluba celjski vitezi, ki so znova dokazali, da s svojo zagnanostjo in pozitivno energijo lahko premagajo marsikatero oviro. Na dogodku je bilo namreč 480 obiskovalcev, pri čemer je potrebno poudariti, da je bilo povpraševanje po sami predstavi precej večje in zaradi varnostnih razlogov nismo prodali več kart. Zbranih je bilo 4.000€. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena Zali, ki je bila rojena kot nedonošenka 3 mesece prezgodaj. Ima težjo obliko cerebralne paralize s prizadetostjo spodnjih okončin, tako, da je njeno gibanje močno omejeno. Samostojno ne hodi, potrebuje invalidski voziček in pomoč odrasle osebe. V mesecu februarju 2016 je pri njej predvidena operacija v ZDA, s katero bi zmanjšali spastičnost spodnjih okončin in ji omogočili boljše gibanje. Po operaciji so vsaj dve leti potrebne intenzivne nevrofizioterapevtske obravnave vsaj 5x tedensko, ki jih v celoti verjetno ne bodo mogli pokriti v okviru razvojne ambulante in bi starši darovana sredstva porabili za privatne terapije.

Izjava predsednika: »Povemo lahko, da je predstava uspela, saj smo uspeli napolniti dvorano Celjskega doma do zadnjega kotička in kljub temu ni bilo dovolj prostora za vse, ki so se zanimali do dogodek. Takšen odziv nas zelo veseli, saj smo tako uspeli skupnimi močmi pokazati, da še zmeraj znamo pomagati šibkejšim. Mislim, da bomo z zbranimi sredstvi uspeli pomagati Zali z nakupom velikega števila terapij, saj smo zbrali 4.000,00 €. Zaradi tega bi se ponovno rad zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji sami in seveda predvsem celjski publiki, ki je bila odlična.«

Leo klub Celjski Vitezi je zvest legendam o srčnih, pogumnih in iznajdljivih zaščitnikih šibkejših. Z druženjem in pomoči potrebnih. Bataljon fantov z idejami, dejanji in srci na pravem mestu po najboljših močeh pomaga in živi idejo leoizma. Naš primarni cilj je pomoč slepim in slabovidnim, v dobrih desetih letih našega delovanja pa smo spekter pomoči razširili na vse, ki v svojem življenju potrebujejo pomoč. Predvsem smo se posvetili mladim, njihovemu napredku in razvoju. Pomagamo tudi organizacijam, katerih cilj je soroden njihovemu: skupaj želimo čim bolj pripomoči pri razvoju in aktivnem življenju socialno ogrožene mladine.

POMAGAMO!

Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...
Dobrodelni LEO večer smeh...