Dobrodelni izlet "Svež veter"

20 April 2015
Zadetkov: 1768
Svež veter

V soboto, 18.4.2015, ob 9.00 uri, smo člani Leo kluba Celjskih vitezov na izlet peljali otroke iz socialno ogroženih družin iz celjske regije. Ta izlet je bil del novega projekta, katerega smo poimenovali Svež veter. Namen tega projekta je, da osrečimo otroke in jih peljemo z organiziranim prevozom na izlet nekam po Sloveniji

Prvi izlet (v sklopu »svežega vetra«) je bil v Postojnsko jamo, sledil pa je še ogled Predjamskega gradu. Skozi podzemno pokrajino Postojnske jame smo se popeljali z električnim vlakom in si od blizu ogledali najslavnejšega prebivalca tega podzemeljskega kraljestva – človeško ribico. Bili smo priča fantastičnemu prepletu predorov, rovov, galerij in dvoran. Po ogledu Postojnske jame smo otroke peljali na kosilo, nato pa smo si odšli ogledat Predjamski grad. Predjamski grad nam je ponudil edinstven vpogled v gradbene tehnike in iznajdljivost srednjeveških ljudi, ki so iskali in našli varno zatočišče tik ob vhodu v jamo. Tukaj bi se tudi radi zahvalili upravljavcu Postojnske jame, podjetju Postojnska jama d. d., kateri so otrokom omogočili prost vstop. Zahvalili pa bi se tudi vzgojiteljici Romani, katera si je vzela čas in nam ponudila svojo pomoč pri varstvu ter skrbi za otroke.

Leo klub Celjski Vitezi je zvest legendam o srčnih, pogumnih in iznajdljivih zaščitnikih šibkejših. Z druženjem in skupnim trudom prispeva k čaranju nasmeškov na obraze pomoči potrebnih. Bataljon fantov z idejami, dejanji in srci na pravem mestu po najboljših močeh pomaga in živi idejo leoizma. Naš primarni cilj je pomoč slepim in slabovidnim, v dobrih desetih letih našega delovanja pa smo spekter pomoči razširili na vse, ki v svojem življenju potrebujejo pomoč. Predvsem smo se posvetili mladim, njihovemu napredku in razvoju. Pomagamo tudi organizacijam, katerih cilj je soroden njihovemu: skupaj želimo čim bolj pripomoči pri razvoju in aktivnem življenju socialno ogrožene mladine.

Celjski vitezi smo se javnosti v zadnjih 10 letih predstavili z veliko odmevnimi dobrodelnimi prireditvami. Naj omenim le nekaj zadnjih projektov. Uspešno smo organizirali koncert Perpetuum Jazzile in v sodelovanju s Sititeatrom gledališke predstave »Fotr«, »Jamski človek«, »Star fotr«, »Rojen v Jugi« ter »Mulc te gleda«. Izpostavil bi še našo tradicionalno akcijo, in sicer Miklavževanje. Vsako leto namreč na pediatričnih oddelkih celjske bolnišnice organiziramo obisk Miklavža in tako privabljamo nasmeh na usta bolnih otrok.